Etiquetas

, , , , ,

Els ajuntaments de Santpedor i de Castellnou de Bages ofereixen el Servei Local de Teleassistència en col·laboració amb la Diputació de Barcelona. Per aquest motiu, el 24 d’abril s’ha organitzat una xerrada informativa sobre el servei, emmarcada en la Setmana de la Gent Gran de Santpedor. La regidora de Serveis Socials del poble, Fina Rodríguez; la seva homòloga de Castellnou de Bages, Pilar Rubio; i un centenar de persones interessades han pogut escoltar l’explicació dels professionals de Televida, empresa gestora del Servei Local de Teleassistència.

???????????????????????????????Els ajuntaments de Santpedor i de Castellnou de Bages faciliten actualment aquest servei a 65 i a 12 persones d’aquests municipis, respectivament. Des del Centre d’Atenció durant el 2012 es van gestionar 1.563 trucades de persones usuàries de Santpedor, i 47 de Castellnou de Bages.

Es tracta d’un servei preventiu i de proximitat que ofereix a les persones grans i/o amb dependència i als seus cuidadors un suport personal per continuar vivint al seu domicili; les persones beneficiàries d’aquest servei tenen la seguretat i tranquil·litat que davant de situacions de crisi, caigudes, emergències sanitàries o de l’habitatge, poden contactar de forma immediata amb el centre d’atenció mitjançant un terminal de Teleassistència instal·lat al domicili i un penjoll que porta posat l’usuari sense la necessitat d’aixecar l’auricular del telèfon.

El servei però va molt més enllà de l’actuació davant de situacions d’emergència i d’una forma proactiva el Servei Local de Teleassistència realitza, a més, visites domiciliàries a les persones usuàries amb l’objectiu de realitzar un seguiment acurat de l’estat de la persona i coordinar amb els serveis socials les possibles intervencions necessàries de forma integral per oferir la millor atenció a les persones grans.

L’equip d’intervenció domiciliària va realitzar durant el 2012 127 visites a domicilis de persones usuàries de Santpedor, i 23 a Castellnou de Bages. A més, durant el 2012, el Servei Local de Teleassistència va gestionar 30 emergències a Santpedor, i 13 a Castellnou de Bages.

Per ser beneficiari d’aquest servei només cal adreçar-se als Serveis Socials del municipi.