Etiquetas

, , , ,

L’Ajuntament d’Avinyonet del Penedès ofereix el Servei Local de Teleassistència prestat per la Diputació de Barcelona, en cooperació amb els ajuntaments de la demarcació de Barcelona. Per aquest motiu el 24 d’abril es va organitzat una xerrada informativa sobre el servei al municipi. A l’acte va assistir una desena de persones, que van poder escoltar als professionals de Televida, empresa gestora del Servei Local de Teleassistència, explicar les característiques i beneficis que els pot aportar el servei als usuaris i cuidadors.

Avinyonet del PenedèsEl Servei local de Teleassistència és un servei preventiu i de proximitat que ofereix a les persones grans i/o amb dependència i als seus cuidadors un suport personal per continuar vivint al seu domicili; les persones beneficiàries d’aquest servei tenen la seguretat i tranquil·litat que davant de situacions de crisi, caigudes, emergències sanitàries o de l’habitatge, poden contactar de forma immediata amb el centre d’atenció mitjançant un terminal de Teleassistència instal·lat al domicili i un penjoll que porta posat l’usuari sense la necessitat d’aixecar l’auricular del telèfon.

El servei, però, va molt més enllà de l’actuació davant de situacions d’emergència i d’una forma proactiva el Servei Local de Teleassistència realitza a més visites domiciliàries a les persones usuàries amb l’objectiu de realitzar un seguiment acurat de l’estat de la persona i coordinar amb els serveis socials les possibles intervencions necessàries per de forma integral oferir la millor atenció a les persones grans.

A Avinyonet del Penedès, des de la posada en marxa del servei al 2005 han estat ateses 57 persones que han pogut envellir a casa seva amb més seguretat, companyia i qualitat de vida. El Centre d’Atenció del Servei Local de Teleassistència va gestionar durant el 2012 un total de  762 trucades a usuaris d’Avinyonet del Penedès. D’aquestes, 482 van ser trucades fetes des del Centre d’Atenció per a tenir un contacte amb la persona usuària.

Actualment hi ha 39 persones d’Avinyonet del Penedès donades d’alta al Servei Local de Teleassistència.

Per ser beneficiari d’aquest servei només cal adreçar-se als Serveis Socials del municipi.